Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Keks inny niż wszystkie"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5955
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 141
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 304
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5955
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 141
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 304
Składniki
Mąkę przesiej, wymieszaj z proszkiem do pieczenia, łyżeczką cynamonu, sodą, solą. Cytrynę umyj, sparz, zetrzyj z niej skórkę. Masło utrzyj z 3/4 szklanki cukru, cukrem waniliowym, skórką z cytryny. Dodaj jajka, ucieraj. Dodaj mąkę i śmietanę, dokładnie wymieszaj.
Rabarbar umyj, pokrój na kawałki długości 2 cm, wymieszaj z łyżką mąki, dodaj do masy, wymieszaj. Formę wyłóż papierem do pieczenia, wlej ciasto, wyrównaj wierzch, posyp cukrem wymieszanym z cynamonem. Piecz 60 minut w 180°C.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień