Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Keks jogurtowy z malinami i serkiem waniliowym"
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 19
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 69
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 19
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 69
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Składniki
Masło utrzyj z cukrem oraz sokiem i skórką cytrynową. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, kolejno domieszaj jajka. Maliny przebierz, połowę odłóż, a resztę lekko oprósz mąką.
Pozostałą mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia oraz sodą oczyszczoną. Sypkie dodaj do ucieranej masy na przemian z porcjami jogurtu. Następnie wrzuć oprószone mąką maliny. Delikatnie wymieszaj ciasto łyżką.
Podłużną foremkę do keksów wyłóż pergaminem. Napełnij ciastem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz ok. 50 minut. Wystudź. Przed podaniem keks posmaruj twarożkiem. Posyp pozostałymi malinami i udekoruj melisą.Źródło: Tina