Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 87
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1695
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2704
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 702
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 87
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1695
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2704
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 702
Składniki
Namocz bakalie. Oddziel żółtka od białek. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Orzechy posiekaj. Masło utrzyj z żółtkami i cukrem. Dodaj mąkę, mak, mleko, cukier waniliowy, zmiksuj.
Białka ubij na sztywną pianę, dodaj do ciasta, delikatnie wymieszaj. Bakalie obtocz w mące, dodaj do masy, wymieszaj. Przelej do okrągłej formy posmarowanej tłuszczem i posypanej tarta bułką. Piecz przez 45 minut w 180° C.
Czas: 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień