Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Keks mandarynkowy"
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 513
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 176
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 122
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14770
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 50
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 83
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 513
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 176
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 122
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14770
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 50
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 83
Składniki
Żółtka zmiksuj z cukrem pudrem. Dalej miksując, dodawaj kwaśną śmietanę i olej, a potem mąkę z proszkiem do pieczenia. Mandarynki obierz, podziel na cząstki, usuń błonki. Kilka cząstek odłóż do dekoracji, resztę dodaj do ciasta razem z nektarem. Wmieszaj pianę z białek.
Ciasto przełóż do wyłożonej pergaminem keksówki, piecz 50 min w 150 st. Ostudź, wyjmij z formy. Kremówkę ubij na sztywno z cukrem waniliowym. Zimny keks dekoruj rozetkami z bitej śmietany i odłożonymi mandarynkami.
Czas 50 min; porcja – 360 kcal, cena 1,20 zł.Źródło: Świat kobiety