Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 41
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 31
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 41
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 31
Składniki
Obrane migdały mielę. Margarynę ucieram z cukrem pudrem, cukrem, waniliowym i solą. Kolejno wbijam do masy jajka. Migdały mieszam z mąką, proszkiem do pieczenia i cynamonem.
Na przemian z mlekiem dodaję do ucieranej masy. Na koniec wrzucam owoce kandyzowane (lub różne bakalie oprószone niewielką ilością mąki), mieszam.
Ciasto przekładam do wyłożonej papierem do pieczenia formy keksowej o długości 30 cm. Piekę 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180oC. Zimny piernik dekoruję polewą czekoladową.Źródło: Rewia