Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Keks pod kołderką"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 611
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 159
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 170
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 611
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 159
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 170
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Składniki
Bakalie wymieszaj z rumem, odstaw. Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia. Masło utrzyj z cukrem, dodawaj po 1 żółtku, ciągle miksując. Wsypuj mąkę, dodaj śmietanę. Białka ubij, dodaj do ciasta, wymieszaj.
Bakalie odsącz, obtocz w mące, dodaj do ciasta, wymieszaj. Masę przełóż do formy wyłożonej papierem. Piecz 50 minut w 200° C. Ciasto polej lukrem.
Czas: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień