Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na klasyczny keks z mnóstwem kolorowych bakalii. Keks piekę tradycyjnie na święta Bożego Narodzenia, ale nie tylko wtedy. Jest szybki do przygotowania i można go zrobić, gdy tylko najdzie nas ochota. Jest smaczny, aromatyczny, miękki, a jego dużą zaletą jest to, że długo utrzymuje swoją świeżość.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 474
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24421
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 474
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24421
Składniki
Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Nie przerywając ucierania dodawać po jednym jajku. Wlać aromat migdałowy. Na końcu wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz bakalie obtoczone mąką. Całość wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy keksowej. Keks piec około 60 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka. Ostudzić, przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.