Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Klasyczne biszkopty"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Składniki
Blachy do pieczenia wyłóż papierem i narysuj na nim 6 kwadratów o wy- miarach 13x13 cm. Do białek dodaj sól, ubij mikserem na sztywną pianę. Wciąż miksując dodawaj po 1 łyżce cukru. Następnie dodawaj po jednym żółtku. Na koniec dodaj przesiane mąki, delikatnie wymieszaj łyżką. Ciasto wyłóż na kwadraty, wierzch wyrównaj łyżką. Piecz ok. 6 min w temp. 180°C. Jeszcze gorące biszkopty zdejmij z blachy i połóż na wałek lub położoną na boku szklankę i pozostaw, by wystygły (dzięki temu zachowają kształt muszelek).
Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wrzącej wody. Z obranych nektarynek usuń pestki. Miąższ pokrój w kostkę, wlej sok z cytryny, rozdrobnij blenderem na gładki mus. Następnie dodaj cukier puder oraz żelatynę, wymieszaj. Wstaw do lodówki, by mus nieco stężał. Śmietankę ubij na sztywno, dodaj tężejący mus, delikatnie wymieszaj. Masę przełóż do rękawa cukierniczego i wypełnij nim biszkoptowe muszelki.
40 minut. Sztuka: 390 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie