Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kociołek z soczewicą"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 259
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 52
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5362
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 259
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 52
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5362
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 30-40 minut
Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. Łodygi selera pokroić w plasterki, liście odłożyć do dekoracji. Kiełbaski pokroić w półplasterki. W garnku rozgrzać olej. Podsmażyć cebulę i kiełbaski. Oprószyć curry. Dodać seler i soczewicę. Zalać 650 ml wody. Wkruszyć kostkę bulionową. Gdy całość zawrze, zmniejszyć ogień i dusić, aż soczewica będzie miękka (ok. 20 minut).
Natkę pietruszki drobno posiekać. Jabłko obrać, pokroić w plasterki. Natkę i plasterki jabłka dołożyć do składników w garnku 2-3 minuty przed końcem gotowania. Potrawę przyprawić do smaku octem jabłkowym, solą i curry. Przed podaniem udekorować listkami selera.Źródło: Życie na gorąco