Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosanka z masą jogurtową – to przepis mojej Kochanej Mamy Agatki <3 Ciasto jest na prawdę pyszne. Biszkopt jest miękki i bardzo wilgotny a do tego masa z jogurtu z cytrynową galaretką… Są tu jacyś fani kokosa ? To zapraszam ! ????
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 869
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 359
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 869
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 359
Składniki
1. Biszkopt : Białka ubij z cukrem na puszysta masę, Stopniowo dodawaj żółtka i miksuj na puszysta masę 2. Do puszystej masy jajecznej przesiej mąkę i dodaj wiórki. Całość delikatnie wymieszaj 3. Ciasto wylej na blaszkę 30×30 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz 20minut w 280 stopniach 4. Galaretki rozpuść we wrzątku. Tężejące galaretki dodaj do jogurtu i całość wymieszaj
5. Biszkopt przekrój w wzdłuż na pół. Na dolny biszkopt wylej tężejące jogurty i przykryj drugim biszkoptem. Odstaw do loówki 6. Na patelni rozpuść masło z cukrem. Dodaj wiórki i całość wymieszaj i podpiekaj przez 4 minuty 7. Podpieczone wiórki wyłóż na ciasto