Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znane i smaczne kokosowe ciasteczka, najlepsze do porannej kawy !!!! :)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 56
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 264
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5416
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 56
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 264
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5416
Składniki
Białka ubijamy na sztywno pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i ubijamy. Pamiętajmy że jajka muszą mieć temperaturę pokojową !
Dodajemy żółtka a następnie proszek do pieczenia, budyń i sok cytrynowy. Miksujemy na gładką masę.
Dodajemy wiórki kokosowe i całość mieszamy. Mamy dwie opcje pieczenia w zależności od akcesoriów kuchennych jakie posiadamy.
OPCJA PIERWSZA Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia układamy kulki wyrobione ręką. Nie wielkiej ilości ponieważ one potem i tak pójdą w szerokość i przybiorą formę ciasteczek. Możemy również nakładać ciasto łyżką do lodów jeśli posiadamy. Pieczemy w temp. 150 stopni przez ok 25 min. Musimy obserwować ciasteczka nawet jeśli góra będzie wydawała nam się miękka należy je wyjąć bo inaczej przypalimy spód trzymając je zbyt długo w piekarniku.
OPCJA DRUGA Posiadamy foremki silikonowe jak do lizaków wtedy możemy włożyć ciasto do foremek a następnie piec w 180 stopniach przez 30 minut. Jest to o tyle wygodniejsze że mamy dużo mniejszą szansę na przypalenie ciasteczek. W formie zapieką się w takim samym stopniu na górze ciastka jak i na dole i będziemy mieć ładnie prezentujące się kuleczki. Życzę smacznego i udanych wypieków !