Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka mojego dzieciństwa, czyli kokosanki, jakie robiła moja Mama :) Pyszne, maślane, idealne! Ciasteczka trzymają kształt i nie rozlewają się na blasze. Jest to bardzo szybki i prosty przepis na coś słodkiego, który na pewno Ci się przyda w awaryjnej sytuacji :)
miska, łyżka, garnek, blacha do pieczenia
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 67
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1230
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 296
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 67
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1230
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 296
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 190 st. C. Masło roztapiamy w rondelku. Lekko przestudzone masło przelewamy do naczynia z wiórkami kokosowymi. Białka ubijamy, dodając cukier po kilka łyżek na raz, aż powstanie gęsta sztywna piana. Białka dodajemy partiami do kokosu i delikatnie łączymy. Ciastka wykładamy łyżką lub ręką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy przez 12 minut, aż kokosanki przybiorą ładnego złotego koloru. Smacznego! :)