Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na puszyste i aromatyczne ciasteczka kokosowo - kakaowe. Kokoski idealnie nadają się do popołudniowej kawy, doskonale poprawiają nastrój i rozpieszczają kubki smakowe dwoma przeplatającymi się nutami: wyraźną nutą ciemnego kakao i delikatnym smakiem kokosa.
Polecam.
Odsłon: 1038
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 812
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 1038
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 812
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 113
Składniki
> Do miski dodajemy wszystkie suche składniki: mąkę, cukier puder, kakao, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Wszystko dokładnie mieszamy. > Masło rozpuszczamy w rondelku i studzimy, a następnie dodajemy do niego 2 jajka, kilka kropel aromatu migdałowego i 100 ml mleka. Wszystko dokładnie mieszamy i dodajemy do suchych składników. > Zagniatamy ciasto i wstawiamy je na około 20 minut do zamrażarki. > Po tym czasie, porcjujemy ciasteczka za pomocą łyżeczki, a następnie formujemy kuleczki w dłoniach, delikatnie spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. * Ciasto jest dość kleiste, dlatego podczas formowania, zwilżmy dłonie wodą.
Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy około 10 minut.
Ciasteczka po ostygnięciu przechowujemy w metalowej puszce. Życzę smacznego! :)