Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu, a zarazem bardzo smaczna. Doskonale smakuje z kubkiem ciepłej herbaty. Moim zdaniem kokosowa babka to ciasto, które spodoba się zarówno fanom nowoczesnych wypieków, jak i tradycyjnych smakołyków. Łączy w sobie obie te cechy.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1132
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 619
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 173
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 312
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1132
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 619
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 173
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 312
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy olej i mleko kokosowe. Miksujemy. Do masy dodajemy mąkę, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia. Miksujemy. Ciasto przelewamy do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą formy keksowej. Pieczemy około 50-60 minut w 180 stopniach. Studzimy. Cukier puder, ciepłą wodę oraz sok z cytryny mieszamy. Powstałym lukrem ozdabiamy ciasto.
Zapraszam na mojego bloga !