Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu ciasto i bardzo smaczne dla osób które uwielbiają kokos.
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 106
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 780
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 106
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 780
Składniki
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę z cukrem,następnie dodawać powoli żółtka i mąkę ziemniaczaną i pszenną mieszając na wolnych obrotach. Piec w 180 st C przez około 30-35 minut. Porcja na dużą blachę.
Polewa czekoladowa: W małym garnku rozpuścić margarynę z kakao i cukrem.Podgrzewać na małym ogniu,gdy masa nam się rozpuści zdjąć z ognia,wlać śmietanę i energicznie wymieszać.
Przestudzony biszkopt pokroić w kostkę i zamaczać w polewie czekoladowej następnie obtaczać w wiórkach kokosowych. Smacznego!!!