Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam wam bardzo smaczne kokosowe kostki które przygotowałam z okazji dnia ojca. Kostki były zaskoczeniem dla rodzinki.
mikser, blaszka, garnek,
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 100
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 62
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1790
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 100
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 62
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1790
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę. Do utartych żółtek stopniowo przesiewać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszać do połączenia. Ciasto przelać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.(blaszkę o wymiarach 26/30 cm). Włożyć do nagrzanego piekarnika 180 stopni i piec 30 minut a najlepiej do suchego patyczka. Po upieczeniu wystudzić. Polewa; Wodę wlać do garnka i podgrzewać na małym ogniu, dodać margarynę, cukier kilka kropli olejku migdałowego czy wanilii (według swojego smaku ) Cały czas mieszając dodać kakao. Gotować około 3 minut od momentu zagotowania uważając, aby polewa nam się nie przypaliła. Wystudzone ciasto pokroić w kostkę wielkości około 2,5 na 2,5 cm. Kostki zamaczać w gorącej polewie, a następnie w wiórkach kokosowych.