Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kokosowe pucharki"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 103
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 30
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 132
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 103
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 30
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 132
Składniki
Maliny przełóż do rondla. Duś z 1-2 łyżkami wody ok. 5 minut. Dodaj cukier żelujący. Gotuj, mieszając jeszcze 2-3 minuty. Rondel zdejmij z ognia. Masę malinową odstaw do schłodzenia i stężenia.
Przekrój laskę wanilii, wyjmij ziarenka. Włóż je do garnka razem z wiórkami kokosowymi. Wlej kremówkę. Cały czas mieszając, doprowadź do wrzenia. Zdejmij z ognia i lekko przestudź.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Dodaj do ciepłej kremówki, zmiksuj. Odstaw do lodówki na 3 godziny, a potem ubij. Pucharki napełnij masą malinową i śmietaną. Ozdób migdałami, biszkoptami i ziołami.
Czas ok. 60 min; porcja – 630 kcal, cena 3,60 zł.Źródło: Świat kobiety