Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kokosowe tiramisu"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Kawę rozpuść w 8–10 łyżkach wrzątku, wymieszaj z połową likieru kokosowego. Wiórki kokosowe wsyp na mocno rozgrzaną patelnię, ciągle mieszając, lekko zrumień. Następnie przesyp na talerzyk i odłóż do wystudzenia. Białą czekoladę zetrzyj na tarce o małych otworach.
Twaróg utrzyj ze śmietaną. Dodaj startą czekoladę oraz serek mascarpone. Ubij mikserem na puszysty krem. Wymieszaj go z pozostałym likierem oraz wiórkami kokosowymi
Połowę biszkoptów ułóż na spodzie prostokątnej formy. Skrop połową ponczu kawowego. Przykryj resztą ciastek i skrop pozostałym ponczem. Na to wyłóż krem. Schładzaj 8 godzin. Przed podaniem wierzch posyp kakao.Źródło: Tina