Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo łatwe i szybkie do przygotowania,
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9382
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 226
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 508
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9382
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 226
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 508
Składniki
CIASTO: W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże i cukier. Odstawiamy na 10 minut. Następnie dodajemy jajko, mąkę oraz rozpuszczony tłuszcz. Wyrabiamy ciasto. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 40 minut do wyrośnięcia.
MASA SEROWA: Masło ucieramy mikserem razem z cukrem, cukrem waniliowym i jajkiem. Dodajemy ser i budyń. Ucieramy
KRUSZONKA: Z masła, mąki i cukru zagniatamy kruszonkę.
Wyrośnięte ciasto wykładamy na dużą blachę. Formujemy okrąg. Ciasto smarujemy masą serową. Układamy pokrojone śliwki. Owoce posypujemy kruszonką.
PIECZENIE: Ciasto odstawiamy jeszcze na 10 minut, aby podrosło. Pieczemy 45 minut w temp. 170 stopni.