Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kolorowe chmurki bezowe"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 81
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1576
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 1276
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 81
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1576
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 1276
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Miksując stopniowo, dodawaj po łyżce cukru. Wsyp mąkę, sok z cytryny, wymieszaj łyżką. Masę podziel na trzy części, do dwóch dodaj po odrobinie barwników spożywczych, wymieszaj.
Masę wykładaj łyżką. Beza lubi przyklejać się do papieru, więc zamiast kłaść ją na blachę z papierem, lepiej wyłóż bezy do ceramicznego naczynia.
Piecz przez 1,5 godz. w 140°C lub 5-7 godzin z otwartymi drzwiczkami w temp. 80°C.
CZAS: około 3 godzinyŹródło: Dobry Tydzień