Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kolorowe ciasteczka bezowe"
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 310
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 720
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16878
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 140
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 310
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 720
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16878
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 140
Składniki
Migdały sparz, mocz w gorącej wodzie kilka minut. Zdejmij skórki, odsącz. Wymieszaj je z cukrem pudrem, zmiel, podziel na 3 części. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli.
Miksując dodawaj stopniowo drobny cukier. Masę podziel na części, do każdej z nich dodaj kilka kropli barwnika, zmiksuj. Do wszystkich porcji dodaj migdały z cukrem, wymieszaj.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Każdą masę wyciskaj za pomocą rękawa z okrągłą końcówką, tworząc placki o średnicy 3 cm. Odstaw na 30 minut, aby wyschły. Piecz 20 minut w 150°C. Serek podziel na 3 części, dodaj barwniki, sklejaj nim dwa ciasteczka.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień