Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w wykonaniu kolorowe ciasto zapraszam po przepis.
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2453
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 104
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 42
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2453
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 104
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 42
Składniki
Miękką margarynę ucieram z cukrem i cukrem wanilinowym dodaje po 1 żółtko ucieram ,dodaje olej ,mąkę z proszkiem do pieczenia ucieram .Z białek ze szczyptą soli ubijam pianę i dodaje do ciasta delikatnie łącze i ciasto dziele na 4 równe części .
Do każdej z części ciasta daje do pierwszej dodaje kakao mieszam do drogiej części mak mieszam ,do trzeciej kisiel a do ostatniej 2 łyżki maki pszennej mieszam .
Na blaszkę wyłożoną lekko nasmarowanym papierem do pieczenia układam na przemian placki każdego ciasta i tak do wykorzystania całości ciasta ma być łaciate .Ciasto piekę w 180 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu ok 40 minut .upieczone ciasto odstawiam do całkowitego ostudzenia .
Masa ; śmietanę 30 % z lodówki ubijam z cukrem i serkiem
Ostudzony placek kroje na 2 blaty i przekładam masa można dać troszkę masy na wierzch dowolna dekoracja