Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i bardzo proste do wykonania ciasto.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 206
Polecam.
Odsłon: 1787
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 206
Polecam.
Odsłon: 1787
Składniki
Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć warstwę herbatników 20 szt.
Następnie smarować ciastka masą krówkową i układać na ciastka w blaszce.
Z soku odlać 1 szklankę , rozpuścić budynie, pozostałą część zagotować, wlać rozpuszczone budynie, zagotować i wyłożyć na ciasto.
Przykryć kolejną warstwą herbatników.
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do stężenia. Gdy zaczną tężeć wymieszać z serkiem mascarpone i wyłożyć na warstwę herbatników. Przykryć warstwą herbatników. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej , dodać mleko, wymieszać ,wyłożyć na herbatniki , posypać wiórkami kokosowymi.
Schłodzić w lodówce, podzielić na porcje.