Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i prosty do przygotowania deser, z bitą śmietaną w oryginale są banany zastąpiłam je brzoskwiniami. Najlepiej smakuje po nocy spędzonej w lodówce, wtedy również bardzo ładnie się kroi.
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3159
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 268
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3159
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 268
Składniki
Wszystkie składniki ciasta dokładnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do tortownicy o średnicy 22 cm, wysmarowanej margaryną i posypanej mąką. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 25 minut w temperaturze 180°C Ciasto po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia.
Wydrążyć środek ciasta, pozostawiając dno i brzeg. Wydrążone ciasto pokruszyć. Ubić śmietanę na sztywno ze śmietan- fixami. Na ciasto wyłożyć brzoskwinie i ubitą śmietanę, formując kopiec. Całości posypać masę pokruszonym ciastem, wstawić do lodówki. Smacznego