Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre ciasto złożone z kilku warstw. Ciasto orzechowe z brzoskwiniami i delicjami.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27493
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1244
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27493
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1244
Składniki
Ciasto: Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i bakalie. Podzielić na dwie części u upiec dwa placki.
Krem: Sok z brzoskwiń zagotować z 3 łyżkami cukru. Budyń rozpuścić w 3/4 szkl wody, z 1 łyżką mąki i 5 żółtkami. Wlać na gotujący się sok, ciągle mieszając. Ugotować i wystudzić. Do masła dodać po trochę budyniu - miksować. Część masy wyłożyć na placek bakaliowy, następnie ciastka delicje nasączone w kawie. Potem krem i drugi placek bakaliowy. Wierzch posmarować cienko kremem i ułożyć brzoskwinie pokrojone w talarki i zalać galaretką.