Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Korzenne ciasteczka"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 68
Pyszna i błyskawiczna zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem
Odsłon: 140
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 762
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 669
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 68
Pyszna i błyskawiczna zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem
Odsłon: 140
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 762
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 669
Składniki
Wszystkie sypkie umieść w misce. Masło rozpuść w rondelku i przestudzone wlej do miski z mąką i pozostałymi składnikami. Zagnieć jednolite ciasto.
Rozwałkuj cienki placek (3-5 mm) i powycinaj foremkami kształty.
Piecz w 180oC 10-15 min w zależności od wielkości pierników. Bądź ostrożna, bo ciasto bardzo szybko się przypala!
Uwaga: Jeśli chcesz zawieszać pierniczki na choince, przed pieczeniem zrób w nich dziurkę. Po wystudzeniu możesz je udekorować białym lub kolorowym lukrem.Źródło: Takie jest życie