Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Korzenne muffinki"
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 104
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 512
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 46
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24720
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 104
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 512
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 46
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24720
Składniki
Czas przygotowania: 35 minut. 1 sztuka: 190 kcal. Cena sztuki: 0,80 zł
Obie mąki wymieszaj z cukrem, przyprawami oraz proszkiem i sodą oczyszczoną. Do wysokiego naczynia wlej mleko, maślankę oraz stopione masło. Wbij jajko. Szybko wymieszaj mikserem.
W trakcie mieszania porcjami dodawaj przygotowane wcześniej sypkie .
Formę na muffinki posmaruj tłuszczem. Oprósz bułką tartą. Ciasto wymieszaj z rodzynkami, nałóż łyżką we wgłębienia formy. Piecz 25 minut w temperaturze 190 st.
Gdy muffinki wystygną, udekoruj je bitą śmietaną oraz marcepanowymi figurkami.Źródło: Tina