Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kostki jagodowe"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 25
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 24
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 25
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 24
Składniki
Jajka rozbij. Żółtka ubij z połową cukru na pianę. Z białek i reszty cukru ubij sztywną pianę i stopniowo wmieszaj ją razem z przesianą mąką do piany z żółtek. Ciasto wlej do formy i piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 170 °C przez ok. 25 minut.
Opłukane i oczyszczone jagody rozmiksuj z cukrem. Wymieszaj z twarogiem i ubitą na sztywno śmietaną. Żelatynę przygotuj wg instrukcji na opakowaniu i wmieszaj do kremu. Rozsmaruj na schłodzonym cieście w formie i poczekaj, aż stężeje.
Namocz żelatynę w 100 ml wody. Połowę jagód rozgotuj z cukrem i winem. Przetrzyj mieszankę i na małym ogniu rozpuść w niej żelatynę (nie gotuj!). Resztę jagód rozłóż na kremie i zalej letnią galaretką jagodową. Schłódź.Czas przygotowania: 80 minut Cena porcji: ok. 4,5 zł Kalorie: porcja 236 kcalŹródło: Na żywo