Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kostki z mango z winogronem"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 74
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 74
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 153
Składniki
Zmiksuj na gładko herbatniki. Dodaj miękkie masło i zagnieć sztywną masę. Dociśnij ją na dnie brytfanny wyłożonej papierem do pieczenia. Odstaw spód w chłodne miejsce.
Serek wymieszaj z jogurtem i cukrem. Dodaj sok z cytryny, umyte winogrona i pokrojone na kawałki mango. Żelatynę przełóż do 1/3 szklanki zimnej wody do nasiąknięcia. Potem rozgrzej ją niemal do punktu wrzenia i wlej do przygotowa- nego kremu. Dobrze wszystko wymieszaj i wlej na stężały spód w formie.
Zrób polewę. Mango rozmiksuj. Włóż do rondla z cukrem i wlej 200 ml wody. Zagotuj, po chwili wsyp proszek budyniowy wymieszany w 50 ml wody. Gotuj chwilę. Mieszanką polej sztywny krem i wygładź. Schłódź. Czas przygotowania: 60 minut. Cena porcji: ok. 4,5 zł. Kalorie: porcja 174 kcal.Źródło: Na żywo