Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Koszyczki z dżemem"
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 282
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 718
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16871
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 138
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 282
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 718
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16871
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 138
Składniki
Czas przygotowania: 55 minut, 1 sztuka: 340 kcal. Cena sztuki: 1,20 zł
Ciasto francuskie rozmroź w pokojowej temperaturze. Płaty ułóż jeden na drugim na stolnicy lekko oprószonej mąką. Rozwałkuj. Z placka odetnij pasek ciasta, resztę pokrój na kwadraty.
Foremki do tarteletek (o średnicy 12 cm) posmaruj tłuszczem. Wylep kwadratami ciasta. Dobrze dociśnij je do spodów i brzegów foremek. Dżem porzeczkowy wymieszaj z alkoholem i migdałami. Nałóż do przygotowanych spodów.
Odłożone ciasto potnij na cienkie paseczki. Ułóż z nich krateczki na wierzchach tarteletek. Posmaruj je roztrzepanym jajkiem. Piecz ok. 20 minut w temp. 190 st.Źródło: Tina