Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotleciki z tuńczykiem"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 103
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 30
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 132
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 103
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 30
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 132
Składniki
czas ok. 60 min; porcja – 410 kcal, cena 1,80 zł
Ziemniaki wyszoruj starannie, wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj w mundurkach do miękkości (około 20 minut). Odlej, pozostaw do ostudzenia, a następnie obierz i zmiel lub przepuść przez praskę.
Tuńczyka osącz z oleju, rozdrobnij widelcem, dodaj do masy ziemniaczanej. Kukurydzę z puszki przepłucz na sicie zimną wodą, osącz i również dodaj do masy.
Dymki opłucz starannie, osusz. Posiekaj drobno razem ze szczypiorkiem. Opłucz i osusz pół pęczka natki. Oderwij listki z łodyżek, poszatkuj. Zieleninę wrzuć do miski z masą na kotlety.
Dodaj chrzan oraz osączone z zalewy i posiekane kapary. Wyrób całość starannie, dopraw solą i pieprzem. Uformuj 12 małych kotletów, odłóż na 20 minut.
Jajka rozkłóć. Na talerz wysyp bułkę tartą (ok. 1,5 szklanki). Na patelni rozgrzej olej. Kotlety panieruj w jajku i bułce tartej. Smaż z dwóch stron na złoty kolor.Źródło: Świat kobiety