Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotlety na dyni z orzechami"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 58
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 71
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 77
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1133
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 264
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 58
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 71
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 77
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1133
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 264
Składniki
Dynię obrać, usunąć nasiona i pokroić w kostkę. Na 4 łyżkach masła przesmażyć dynię, oprószyć solą i pierzem, dodać orzechy, zalać śmietaną i bulionem.
Kiedy dynia zacznie mięknąć, zagęścić sos zasmażką przygotowaną z reszty masła i mąki.
Przygotować kotlety: wymieszać mięso z namoczoną bułką, posiekaną cebulą i jajkiem. Doprawić solą i pieprzem, zagęścić bułką tartą. Uformować kotlety i usmażyć na rozgrzanym oleju. Dynię w śmietanie oprószyć natką pietruszki, wyłożyć na talerze, na niej ułożyć kotlety.
ok. 55 minut
Dynię można dodatkowo doprawić pokruszonymi suszonymi pomidorami albo mieloną kolendrą i cynamonem. Efekt jest zaskakujący!Źródło: Twoje Imperium