Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam kolejną propozycję na budyniowe ciasteczka. Tym razem śmietankowo - czekoladowe kręciołki. Proste i szybkie w przygotowaniu :)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7286
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 163
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 355
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7286
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 163
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 355
Składniki
Masło rozpuszczamy w rondelku i studzimy. Następnie przygotowujemy dwie miski i wszystkie składniki dzielimy na pół: Do każdej z mis dodajemy po 250 g mąki i 7 łyżek cukru. Do pierwszej dodajemy 1 łyżeczkę kakao i budyń czekoladowy, a do drugiej budyń śmietankowy.
Dalej do każdej z mis dodajemy po 1 jajku, 50 ml mleka i 100 g rozpuszczonego masła. Zagniatamy ciasta. Z każdego kawałka ciasta (śmietankowego i czekoladowego) odcinamy po kawałku i formujemy dwa ruloniki.
Ruloniki zakręcamy i łączymy na końcach. Uformowane kręciołki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Blaszkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 12 - 13 minut. Życzę smacznego! :)