Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam do kolekcji krem budyniowo - krówkowy, bardzo prosty i smaczny . Polecam do ciast , tortów i deserów.
mikser, miska szklana, garnek, szklanka o poj. 250 ml, łyżka,
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 54
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 985
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 106
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 142
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 54
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 985
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 106
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 142
Składniki
Masło zmiksować na puszystą masę, dodając porcjami masę kajmakową. Mleko 200 ml. zagotować , a w pozostałym mleku rozmieszać proszek budyniowy. Do gotującego mleka energicznie mieszając wlewać rozmieszany proszek budyniowy. Mieszać i gotować aż budyń stanie się gęsty. Budyń odłożyć do całkowitego wystudzenia co jakiś czas przemieszać. Zakryć folią spożywczą. Do masy kajmakowej z masłem dodawać porcjami miksując na średnich obrotach miksera całkowicie wystudzony, zimny budyń. Miksować do połączenia składników. Smacznego