Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem cytrynowy z bezą"
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2205
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 143
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 146
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2205
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 143
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 146
Składniki
Pokruszone herbatniki wymieszaj z rozpuszczonym masłem i bułką tartą i taką masą wyłóż dno foremek o średnicy 10 cm. Wstaw do lodówki. Sok z cytryny, cukier, jajka, żółtka i masło podgrzewaj mieszając do uzyskania kremowej masy. Ostudź.
Piekarnik rozgrzej do 180°C i piecz foremki z masą herbatnikową około 10 minut. W tym czasie ubij białka na sztywno. W trakcie ubijania dodaj pozostałe na bezę.
Krem cytrynowy wlej do foremek. Masę bezową przełóż do rękawa cukierniczego i udekoruj wierzch kremu. Piecz jeszcze około 5 minut aż beza się zarumieni. Podawaj natychmiast.
Czas przygotowania: 45 minut. Poziom: łatwyŹródło: TV14