Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem daktylowy do strucli"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Daktyle (40 dag) pozbawiamy pestek, wkła damy do garnka, podgrzewamy na małym ogniu. Dolewamy 2 łyżki wody różanej. Dosypujemy 1/2 łyżeczki kardamonu.
Orzechy włoskie (ok. 20 dag) siekamy jak najdrobniej – możemy je wcześniej podprażyć. Dodajemy do daktyli.
Zawartość garnka blendujemy; masa nie powinna być zbyt jednolita. Próbujemy i wg uznania dolewamy wody różanej albo soku pomarańczowego lub cytrynowego.
Wystudzoną masą daktylową smarujemy rozwałkowane cienko ciasto drożdżowe. Zwijamy struclę i pieczemy na złoty kolor.Źródło: Chwila dla Ciebie