Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem karpatkowy, wbrew nazwie nie tylko do karpatki.
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 163
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 151
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 163
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 151
Składniki
Połowę mleka zagotowałem, w drugiej połowie rozprowadziłem budyń z cukrami i 2 łyżkami mąki. Wlałem do gotującego się mleka i gotowałem ciągle mieszając.
Masło ubiłem na puszystą masę aż zrobiło się białe, powoli dodawałem ostudzoną masę budyniową.
Jeżeli krem ma być czekoladowy, zamiast budyniu waniliowego daję czekoladowy , a do masy dodaję 1 łyżkę kakao.
Smacznego