Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na domowy krem orzechowy do tortów, ciast, babeczek i deserów.
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 488
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88294
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 488
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88294
Składniki
Do misy miksera wlewamy dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę i od razu dodajemy mascarpone, również schłodzone. Zaczynamy miksować na średnich obrotach miksera. Wsypujemy cukier puder i gdy składniki się połączą, a masa zrobi się puszysta, zmniejszamy obroty miksera do najmniejszych i dodajemy masło orzechowe (łyżka po łyżce). Miksujemy jeszcze krótko do połączenia się składników. Nie miksujemy za długo, żeby krem się nie zważył.
Uwagi: - Z podanych składników wychodzi kremu do pokrycia 4 blatów biszkoptu o średnicy 20 cm. - ciasta z tym kremem mogą śmiało stać w lodówce 3 dni.