Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kremówka z wiśniami"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 42
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 42
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Składniki
Margarynę utrzyj z cukrem i jajkami oraz wsypywanymi porcjami mąką i proszkiem do pieczenia. Dobrze utrzyj mikserem. Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz 50 minut w 180 st. Wystudź i rozetnij na 2 placki.
Wiśnie osącz. Zalewę zagotuj. Dodaj kisiel rozmieszany w kilku łyżkach wody. Gotuj do zgęstnienia. Masę wymieszaj z wiśniami. Wystudź. Z proszku budyniowego, cukru i mleka ugotuj gęsty budyń. Odstaw, aby przestygł. Spodni placek posmaruj masą wiśniową.
Posyp posiekanymi orzechami. Przykryj budyniem i drugim plackiem. Polewę stop, posmaruj nią wierzch ciasta. Schładzaj je 2 godziny. Ew. udekoruj wisienkami.Źródło: Tina