Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Królewskie pierniki z marcepanem i dżemem"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 998
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1104
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11351
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 998
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1104
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11351
Składniki
Ciasto: mąkę i kakao przesiej. Dodaj resztę składników (bez dżemu), zagnieć. Chłodź 2 godziny. Ciasto rozwałkuj na pół cm, wykrój np. serduszka. Piecz 12 minut w 170°C. Ostudź. Posmaruj dżemem.
Masa: zagnieć, cienko rozwałkuj. Wytnij tą samą foremką, ułóż na pierniczkach. Odłóż na 3-4 godziny.
Polewa: kremówkę i miód zagotuj. Zdejmij z ognia, dodaj margarynę i czekoladę, mieszając, stop. Ostudź. Polej pierniczki.Źródło: Chwila dla Ciebie