Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj ciasto bez pieczenia, proste i smaczne może się wydać że kaloryczne , ależ czy nie należy nam się odrobina słodkości,? Herbatniki petitki przekładane pysznym kremem budyniowo -krówkowym , słodycz przełamana lekko kwaskowymi powidłami śliwkowymi i na górze krem śmietankowo - serowy. Polecam
mikser, blaszka, papier do pieczenia, łyżka drewniana, patelnia, miska,
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 64
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24060
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 64
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24060
Składniki
Blaszkę o wymiarach 20/ 32 cm. wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie na spód rozłożyć herbatniki, rozsmarować warstwę kremu budyniowo - krówkowego, na krem znowu warstwa herbatników i znów warstwa kremu i tak do wyczerpania składników pamiętając że ostatnią warstwą powinny być herbatniki. Ostatnią warstwę herbatników posmarować powidłami śliwkowymi. Na górę rozłożyć krem śmietankowo - serowy. Górę posypać uprażonymi migdałami. ( migdały prażymy na suchej patelni gdyż są one same w sobie tłuste). Ciasto wkładamy do lodówki w celu całkowitego schłodzenia. Smacznego
Ciasto gotowe do podania.
Ciasto w przekroju.