Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 54
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2949
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 305
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 52
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 54
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2949
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 305
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 52
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Składniki
Mąkę, cukier puder i masło włóż do miksera i zmiksuj.
Dodaj jajko i miksuj.
Lep kulę z powstałego ciasta, zawiń w folię i włóż na pół godziny do lodówki.
Piekarnik ustaw na 180 st. C.
Rozwałkuj ciasto. Przenieś je na formę na tartę.
Spód tarty przekłuwaj widelcem i wstaw na 30 min do lodówki.
Obciąż za pomocą grochu i piecz 15 minut.
Zdejmij groch i piecz jeszcze 8 minut.
Jak ciasto ostygnie, wyłóż je budyniem i ułóż owoce.