Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka, mało słodkie, a smaku połączenia kakao z orzechami nie trzeba zachwalać.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 20
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 26
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 26
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21473
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 43
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 20
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 26
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 26
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21473
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 43
Składniki
Mąki, sól, proszek, cukier i kakao wymieszać. Dodać masło starte na tarce o grubych oczkach. Wszystko posiekać na tzw. piasek. Dodać żółtka i zarobić ciasto - jeśli będzie zbyt kleiste, dodać jeszcze mąki.
Ciasto schłodzić ok. godziny w lodówce.
Rozwałkowywać na grubość 3-4 mm i wykrawać ciastka foremkami. Na wierzch każdego nałożyć odrobinę grubo startych orzechów i delikatnie je docisnąć.
Piec 10-12 minut w temp. 160 stopni, grzałka góra-dół.
Smacznego chrupania. :)