Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka w kształcie zajączków i kurczaczków :) Pyszne!
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 36
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 176
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 36
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 176
Składniki
Płatki migdałowe zmielić. Masło, cukier puder, żółtka, cukier waniliowy, mąkę, zmielone migdały połączyć i zagnieść ciasto. Pod koniec wyrabiania dodać aromat migdałowy. Zagniecione ciasto owinąć folią i schłodzić w lodówce (min. 30 minut). Następnie ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy i foremkami wycinać ciastka. Ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 15 minut w temp. 200°C. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Za pomocą wykałaczki dekorować ciastka.