Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzieci lubią ciasteczka, takie zwykłe na raz do schrupania, bo są kruche, słodkie, fajne do zjadania. Dlatego ciasto szybko zagniatajcie i na chwilkę do schłodzenia dajcie. Wy, ciasto rozwałkujcie, piekarnik pilnujcie, a dzieci niech wzorki wycinają i swój wkład w pieczeniu ciasteczek mają. Więcej nie będę tu pisała, czasu Wam zabierała, tylko za ciasteczka się zabierajcie i z rodziną wspólnie czas spędzajcie.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 44
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5354
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 412
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 83
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 44
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5354
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 412
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 83
Składniki
Mąkę przesypujemy na stolnicę, dodajemy pokrojoną, schłodzoną margarynę, kroimy ją drobniej, równocześnie mieszając z mąką. Dodajemy żółtka, całe jajo, (jajko z żółtkami można wcześniej wymieszać) cukier puder i całość zagniatamy, szybko i energicznie. Rada: wielkość jajek, jakich użyjecie może być różna, dlatego ilość mąki jest + lub -. Ciasto rolujemy, dzielimy na 4 części, każdą zawijamy w folię spożywczą, odstawiamy do schłodzenia. Rada : jeśli od razu będziecie piec ciasteczka, można ciasto na chwilę włożyć do zamrażalnika, albo w zimie na zewnątrz. Pilnujemy, żeby nie zamarzło. Piekarnik nastawiamy do temp. 180°C. Schłodzone ciasto, rozwałkowujemy na grubość ok.0,5 cm lub cieniej. Za pomocą foremek wykrawamy ciasteczka. Układamy je na blasze od piekarnika, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy maksymalnie 15 min, pozostawiamy do wystygnięcia.