Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu, z pięknym świątecznym motywem na pewno znajdą powodzenie na każdym stole.
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 694
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 186
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 694
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 186
Składniki
Przesypujemy obie mąki, dodajemy pokrojone w kostkę masło o temperaturze pokojowej a następnie oba cukry, jajko oraz aromat i wszystko energicznie zagniatamy.
Ciasto powinno być wilgotne ale nie powinno kleić się do rąk. Następnie formujemy kulkę i wkładamy na 30 min - 1h do lodówki aby łatwiej nam się rozwałkowywało.
Stolnice wysypujemy mąką. Wykrawamy ciasteczka i odbijamy stempelki z wzorami a następnie pieczemy ok 15-20 min w temperaturze 170 stopni na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.