Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i ze zdrowych składników. Kruche, z orzechowym posmakiem i kawałkami płatków owsianych.
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 1366
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 1366
Składniki
Płatki owsiane ucieramy kilka sekund w blenderze - powinny być podzielone na drobniejsze kawałki, ale nie zmielone na mąkę. Mieszamy składniki suche, dodajemy resztę i zagniatamy. Jeśli używacie masła powinno być w temperaturze pokojowej. Polecam jednak skorzystać z oleju kokosowego nierafinowanego - nadaje dodatkowo kokosowy aromat.
Dzielimy ciasto na małe kulki i formujemy ciastka. Ciasta nie da się wałkować i wycinać, ale można uformować dość cienkie, okrągłe ciasteczka. Z tej porcji wyszło mi 20 ciastek.
Ciastka pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. Zostawiamy do ostygnięcia.
Z jedzeniem warto zaczekać (choć pachną fantastycznie!). Najlepsze są następnego dnia