Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka mojej mamy, tak ich nazywała. Są to ciasteczka, przełożone marmoladą. Ciasteczka polukrowane lukrem cytrynowym. Są to nasze ciasteczka nr.1, ulubione nie tylko na święta.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1132
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 619
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 172
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 305
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1132
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 619
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 172
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 305
Składniki
ciasto-Zmiksować jajka z cukrem i miękkim masłem.Przesiać mąkę z proszkiem,wymieszać i zagnieść. Podzielić na 3 części. Każdą część wałkować i wykrawać literatką ciasteczka.
Układać na wysmarowanej blaszce, albo wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok.10-13 min. w 175*.C
Przekładać marmoladą,po dwa ciasteczka. lukier-Cukier puder rozetrzeć z sokiem i gorącą wodą, na gęstą papkę, lecz dającą się smarować. Górę przełożonych ciastek,posmarować lukrem. Część ciasteczek przełożyłam nutellą i posypałam posypką cukrową.