Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka z białą czekoladą i migdałami przepyszne do herbatki.
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 204
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4976
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 35
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 204
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4976
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 35
Składniki
zekoladę kroimy w kosteczkę. Migdały rozdrabniamy. Masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajko i mieszamy. Dodajemy przesianą mąkę i czekoladę z migdałami. Zagniatamy ciasto. Z ciasta robimy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Wykładamy na natłuszczoną blaszkę i lekko spłaszczamy. Pieczemy 20-25 minut w 200 stopniach. Studzimy na kratce. Smacznego ;)