Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W ten przedświąteczny czas przedstawiam przepis na kruche ciasteczka z dodatkiem suchego maku. Są na prawdę kruche i smaczniutkie. łatwe i dość szybkie w przygotowaniu.
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 23
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 22
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21468
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 41
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 134
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 23
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 22
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21468
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 41
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 134
Składniki
Ze składników szybko zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i w foliowym woreczku wstawiamy na ok 1 godzinę do lodówki
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy ( ja po kawałku ) i wykrawamy ciasteczka. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
Ciasteczka wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy do ładnego zezłocenia ( kilka - kilkanaście minut - wszystko zależy od piekarnika i grubości ciasteczek )
Po wystudzeniu obsypujemy cukrem pudrem